Site icon Zabaviste KIDS

Baci pogled na sveže lice

Zar je moguće da je sutra ponedeljak?

I ponovo čekamo da prođe, da padne veče, pa da uradimo sve što nismo za vreme vikenda, ali ne vredi, eto i utorka, zlokobno se smeši i opominje nas da sviće još jedan radni dan. Sreda mu se zavodnički smeška i zahvaljuje mu što joj je prokrčio mesto za prolaz … da bi se pokazala u svom najlepšem sjaju, svetli kao kruna sredine sedmice. Veseli četvrtak nekako brzo istrči svoj krug, sav izmoren od naših proklinjanja što se ne zove petak, a petak nas onda zločesto uvodi u početak veličanstvenog vikenda, koji nas godinama tako iskuno vara, kao i svaki pravi ljubavnik, ali mu mi i dalje slepo verujemo, mi mu se klanjamo i prepuštamo, kao da će trajati večno. Ako mu se ne posvetimo dovoljno, ume taj pošteno da nas kazni.

Najčešće kazne koje dobijam od svog ljubavnika vikenda jesu: sumorno lice, kesice ispod očiju, pa i crni podočnjaci. Nije lako. Ali, doskočila sam mu nekako, pa se tako borimo godinama. On svojom vikendaškom taktikom, a ja svojim malim ženskim trikovima.

Čini mi se da sam u prednosti, ali ljubavnik je to, uvek nađe neku foru … pa ja onda moram da smišljam nove trikove i tako stalno, nema kraja. Zato u današnjem postu reših da podelim s vama svoja četiri najbitnija trika, koja mi mnogo pomažu i uz pomoć kojih  prkosim i vikendu i radnoj nedelji, a sve u nadi da će i vama pomoći.

Počnimo odmah!

1. Ukoliko su vam oči teške i osećate se umorno, a svima nama se to dogodi bar jednom nedeljno, isecite dva kolutića krastavca i staviti ih na kapke. Čim osetite da se krastavac ugrejao, skinite ga i potrudite se da odmah zaspite. Krastavac vam neće pomoći da otklonite crne podočnjake, ali će vam vratiti osećaj svežine. Ovo radite pred spavanje.

2. Ako imate vremena, možete i sami napraviti sok od krastavaca.

Uzmite jedan krastavac srednje veličine i sitno ga iseckajte.

U blender sipajte malo manje od jedne čaše vode. U nju izručite iseckan krastavac. To sve umutite.

Kada dobijete zelenkastu masu, sipajte je u dublju posudu, uzmite dva tufera i umočite ih u sok koji ste napravili.

Sok može biti i gust i redak. Sve zavisi od vrste blendera i načina mućenja.

Možete uzeti i nekoliko tufera.

Kada tufere natopite sokom, ubacite ih u plastificiranu kesu, zatvorite je i stavite je u zamrzivač da odstoji.

Posle dvadesetak minuta izvadite tufere i položite ih na umorne oči. Dovoljno je da ih na kapcima držite petnaestak minuta, a možete i više ako imate vremena. Kada skinete tufere, obrišite lice. Posle sat vremena možete da se umijete, očistite lice tonikom i na lice nanesete kremu. Ovo je najbolje raditi vikendom, i to u jutarnjim časovima.

Napomena: Nemojte koristiti zaleđene tufere. Ako se desi da se zalede, sačekajte da se odmrznu, pa ih tek onda stavite na kapke.

3. Kada je hladno vreme i kada se kvalitetan krastavac teško može naći, možete kupiti krastavce protiv naduvenih podočnjaka (Cucumber Pads). Pakovanje  možete naći u svim Lilly prodavnicama. Držite ih oko petnaest minuta na kapcima, pa ih skinete.

4. Ako vam krastavac ne prija, možete skuvati jednu šolju zelenog čaja.

Kada se ohladi, umočite tufere u njega, sačekate da se potpuno ohlade i stavite ih na umorne kapke ili ispod očiju.

Posle desetak minuta osetićete olakšanje. Ovaj trik najčešće primenjujem, jer mi ne oduzima mnogo vremena.

Savete koje sam vam predstavila možete kombinovati kako vama odgovara.

Toliko za danas, neću vam više oduzimati ovo malo nedelje koja nam je ostala.

Javite mi utiske i predložite mi neki trik kojim prkosite vikendu i danima posle i pre njega.

Ostajte mi sveži i nasmejani…

Danas će biti lepo svima onima koji ne traže mnogo. (Dušan Radović)

Autor fotografija:Nevena Antić

Exit mobile version