Posted on Category:Pesmice za decu

Pesmica za decu: Ala je lep ovaj svet

“Ala je lep ovaj svet” je dečja pesmica koja govori o tome koliko je lep ovaj svet i koliko ima stvari za videti i iskusiti. Pesma poziva decu da uživaju u svemu sto ovaj svet nudi, od sunca i planina do vode i cveća. To je pesma koja inspiriše decu da se raduju i da uživaju u svemu sto im se nudi, i da se ne boje da istraže i otkriju nove stvari.

Muziku i vokal za ovu pesmicu snimili smo u kucnoj produkciji. Instrumental je komponovao i aranzirao cika Branko, a pesmicu je otpevala nasa osmogodišnja ćerka. Spotić smo dugo pravili, imali smo nekoliko verzija, i nismo mogli da se odlučimo. Pre mesec dana smo presekli da je više vreme da ga pustimo na YouTube, jer su pesmica i spot previše vremena proveli u prašnjavom folderu na računaru (ćerka-pevačica danas ima 10 godina).

O autoru teksta pesmice

Jovan Jovanović Zmaj (1833-1904) bio je poznati srpski književnik i pesnik koji je živio u 19. veku. Rođen je u Beču, a kasnije se preselio u Srbiju gde je školovao i počeo da piše. Bio je poznat po svojim pesmama za decu, a takođe je napisao i mnoge druge pesme, poeziju i prozu. Bio je član Srpske kraljevske akademije i imao je značajan uticaj na razvoj srpske književnosti. Njegove pesme su voljene od strane dece i odraslih u Srbiji i šire, a mnoge od njih su postale deo nacionalne tradicije. Jovan Jovanović Zmaj je takođe poznat po svojim humanitarnim aktivnostima i borbi za prava radnika i siromašnih.

 

Ako vam se sviđa video i želite da podržite rad našeg kanala – Like i Subscribe!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.