Posted on Category:Svakodnevica

10 razloga za ženidbu

10. U braku ćete duže živeti

matorci
Da, sad će neko reći „MUKAMA NIKAD KRAJA“, ali šalu na stranu, jedan od načina na koji Vam ženidba može poboljšati život je i taj što će ga učiniti dužim. Mnoga istraživanja su ukazala na srećno oženjene muškarce koji žive duže od svojih suparnika, samaca. Na primer, istraživanje iz 2006. koje je sproveo Univerzitet u Kaliforniji je dokazalo da samci skoro pet puta češće umiru od infektivnih bolesti (što je i razumljivo), da skoro 40% ima veću verovatnoću da umre od srčanih bolesti i da dva puta češće umiru zbog posledica nesreće. Druga istraživanja sugerišu da je stopa smrtnosti među samcima 250% viša nego muškarcima koji su oženjeni. Brak ili smrt, odlučite sami.

9. Brak povećava Vašu finansijsku moć

koncert-novac
Znate onaj TV sa velikim ekranom za koji štedite? Pa, ukoliko biste bili oženjeni, onda biste ga do sada verovatno već kupili. Znam da sve ovo zvuči neverovatno, pogotovo kada ženi u vreme novogodišnjih praznika ustupite kreditnu karticu, ali istina je da ukoliko ste oženjeni delite troškove i izdatke većih kupovina. Brak znači da možete priuštiti sebi stvari koje nikada ne biste mogli da ste sami; to znači bolji dom, bolji auto, bolji odmor i više kul stvari. Probajte i proverite.

8. Brak vam daje dobru osnovu da produžite svoju krvnu lozu

porodica
Dobro, tehnički ne morate biti oženjeni da biste imali porodicu, ali brak je i dalje standardna metoda zasnivanja porodice. Jezgrovita porodica, uprkos svojim manama, ostaje priželjkivani model. Bez ikakve želje da vređamo bilo koga, moramo da primetimo da mnoge nove tzv. vrednosti sa Zapada kažu da je brak prevaziđen, a, sa druge strane, pobornici istih tih vrednosti se polomiše da ozakone istopolne brakove. Razmislite o tome. Elem, dete je najveće blago i najveći uspeh koji možete ostvariti, i zato je imanje dece jedan od argumenata na našoj listi 10 najboljih saveta zbog kojih biste se trebali oženiti. Biti otac predstavlja jednu od dimenzija muškosti koju skoro svaki muškarac želi da iskusi – a brak je najstabilnija i najsigurnija sredina za otpočinjanje porodice.

7. Ako ste venčani, nećete umreti sami

matorci2
Naravno, ko još misli o smrti u dvadesetim, tridesetim, sada ste u najboljim godinama, izlazite sa dvadesetogodišnjom instruktorkom joge, ili više njih – ali svi znamo da to neće trajati večno. Kako će vam biti kada budete sami i imali 60, kada budete imali dlake na svim pogrešnim mestima i kada niko ne bude mogao da Vas pogleda? Kada više ne možete sve jesti, jer masna hrana teško pada, kada kolena zaškripe i klizava postane kada… Brak je investicija u Vašu budućnost. Naravno, žrtvujete nekoliko slatkih godina, ali u zamenu dobijate dugotrajnu investiciju u jednu osobu, gradeći duboku, posvećenu ljubav koja ima potencijala da traje i čitav život.

6. Brak vas čini privlačnijim

johnny
Oženjeni muškarci su privlačniji ženama. E sad, ne predlažemo Vam da se oženite samo kako biste sebi olakšali put do srca drugih žena, samo Vam kažemo da ćete biti privlačniji suprotnom polu. Ako imate pažnju lepih žena, to je dobar osećaj i dobijate više samopouzdanja. Plus, kada izađete sa svim svojim drugarima neženjama, sve privlačne devojke će se Vama nabacivati. Pa, ko će se onda smejati?

5. Brak nosi i druge finansijske prednosti

kredit-brak
Postoji mnoštvo finansijskih prednosti koje su Vam dostupne kada se oženite. Za početak, u nekim zemljama postoje poreske olakšice za venčane parove, porodice. Ukoliko se oženite, verovatno dobijate i određeno pravo na njenu drugu imovinu. Zato pamet u glavu i tražite neku sa mirazom. Voleli vi to ili ne, društvo je osmišljeno tako da život učini lakšim venčanima. Ukoliko ste sami, niste te sreće.

4. Brak znači i više seksa

sex-brak2
Oženjeni muškarci imaju više seksualnih odnosa od samaca. Manje partnera, ali više seksa. To je činjenica – potkrepljena istraživanjem za istraživanjem. Istraživanje Instituta “Kinzi”, na primer, zaključuje da 23% neoženjenih muškaraca periodično nema seks i po godinu dana, dok svega 1% oženjenih muškaraca pogađa dvanaestomesečna suša. Slično tome, dok 19% samaca ima seks dva do tri puta nedeljno, 36% oženjenih muškaraca ima seks isto toliko često. Dakle, dok su samci u izlasku u nekom klubu i vrebaju lovinu, ako je uopšte ima, oženjeni muškarci imaju seks sa svojim ženama.

3. Bračni seks je, pritom, kvalitetniji

sex-brak
Seks na jednu noć je uzbudljiv zbog čari potere, to priznajemo, ali često onda kada se vas dvoje nađete goli, počinje nespretno valjanje i kotrljanje, rezultat nemogućnosti predviđanja poteza koje će jedno od vas napraviti. Venčani parovi znaju jedno drugo; imaju osećaj za telo onog drugog i svesni su fantazija svojih partnera. Barem bi tako trebalo da bude. Posledično, seks u braku postaje bolji od seksa koji imaju samci. Nadalje, duge, stabilne veze se takođe prepuštaju i seksualnom eksperimentisanju. Priznajte; postoje stvari koje biste želeli da probate u krevetu koje nikada nikome niste rekli, jer ste se bojali da će Vas osuđivati. Ali u dugotrajnoj vezi koja počiva na poverenju, možete naglas reći sve svoje najintimnije želje.

2. Venčani ljudi su srećniji

vencanja
Nedavna studija jednog univerziteta iz Australije je dokazala da su oženjeni muškarci srećniji od samaca. Zapravo, oženjeni muškarci za 135% više prijavljuju i ocenjuju svoju sreću višim ocenama od samaca. To je zapanjujuća cifra. Brak pruža muškarcima stabilnost i podršku koje im omogućuju da uspeju u svim drugim aspektima života. Razmislite samo: Koliko biste više samo mogli postići ukoliko bi drama ludih žena i loših raskida bila zamenjena sa prisustvom brižnog partnera koji Vas voli?

1. Brak vas čini boljim muškarcem

superman
Ukoliko ste pametan muškarac, odabraćete da budete sa ženom koja je pronicljiva, iskrena i mudra. To je vrsta pratilje koja će Vas učiniti boljnom osobom. Ona će iz Vas izvući ono najbolje. Ona će Vas izazvati da budete bolja verzija sebe. Povrh toga, tokom braka ćete naučiti pravo značenje reči samopožrtvovanje i komrpomis. Ukratko, brak će Vas učiniti boljim muškarcem! Naravno, ako mudro odaberete svoju bolju polovinu

O svim običajima vezanim za svadbu pročitajte Svadbarski običaji u Srba

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.