Posted on Category:Sport

Mejveder protiv Mekgregora – Tuča VEKA

27. avgusta 2017. godine u Las Vegasu je održan meč koji je nazivan kao “tuča veka” između nepobedivog šampiona Flojda Mejvedera (40) (skor 50-0) i superstara UFC-a i MMA borca Konora Mekgregora (29), koji nije imao profesionalni bokserski meč u svojoj karijeri, ali je u ring ušao kao šampion dve divizije u UFC-u (21-3). Meč je bio po bokserskim pravilima, što je automatski u prednost stavilo Mejvedera zbog njegovog iskustva i majstorstva u tom sportu. Pre ulaska u ring se znalo da je Mejveder mnogo brži itehnički potkovaniji borac, ali se Irac uzdao u razliku u godinama, kilaži i u svoju razornu levicu, koja je rušila borce u oktagonu.

TOK MEČA:

Konor je pre meča govorio kako će nokautirati Flojda unutar prve 4 runde, i sa takvom namerom je ušao u borbu. Ipak, najbolji defanzivni bokser ikada je sve te udarce vešto izbegavao. Flojdova taktika je bila da “čita” Mekgregora u prve 3,4 runde, da ga izmori i da kako meč odmiče, prelazi u ofanzivu.

Amerikanac je i uradio kako je i zamislio, Mekregor je u petoj i šestoj rundi, umoran i uzdrman. Samo je bilo pitanje trenutka kada će sudija prekinuti borbu. Meč je završen nokautom u 10. rundi, kasnije nego što se očekivalo. Ipak, stekao se utisak da je Mejveder odlagao kraj zbog navijača i zbog novca koji je u ovaj meč uloženo. Mejveder je sa ovom pobedom prestigao Rokija Marćijana i ovo mu je bila rekordna 50. pobeda u karijeri, te u velikom stilu on odlazi u penziju, dok Konora najverovatnije čekaju novi izazovi u MMA.

NOVAC:

Mejveder je za nastup dobio $100 M, a McGregor $80 M. Međutim, borci će dijeliti i zaradu od “pay-per-viewa”, a prema procenama američkih medija bit će to borba vreedna milijardu dolara.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.