Posted on Category:Umeće

Neobični načini da koristite pastu za zube u domaćinstvu

1. Uklonite ogrebotine sa kožne obuće

kozna-cipela
Pasta za zube brzo i efikasno uklanja ogrebotine sa kožnih cipela. Stavite malu količinu paste za zube na meku krpu i trljajte površinu cipele. Zatim uklonite ostatke vlažnom krpom.

2. Očistite dirke klavira

tumblr_static_piano
Dirke vašeg muzičkog instrumenta su postale žute? Očistite ih četkom i pastom. Ostatke obrišite vlažnom krpom. Ovo čišćenje je posebno efikasno za bele klavijature, koje su izrađene od slonovače.

3. Čišćenje belih cipela i patika

BELE-patike
Vaše bele patike postepeno postaju sive? Ili guma na vrhu patika više nije bela? Istisnite malo paste za zube na četkicu i istrljajte patike.

4. Očistite gvožđe

gvoždje
Čak se i gvožđe visokog kvaliteta prlja tokom vremena. Nastali talog na površini gvožđa možete lako ukloniti pastom za zube, i bez štete na aparatima za domaćinstvo. Istisnite malo paste na hladnu površinu od gvožđa, istrljajte krpom, a zatim isperite vodom i ostavite da se osuši.

5. Poliranje srebra i zlata

srebro-i-zlato
Da vaš nakit blista kao onog dana kada ste ga kupili, uzmite staru četkicu za zube, sipajte pastu i očistite nakit.

6. Uklonite mirise iz posuđa

smrad
Dečije posude često imaju uporan miris mleka, od koga se možete osloboditi na ovaj način: stavite malo paste za zube i dobro utrljajte u zidove posude. Nakon toga, posudu isperite vodom.

7. Očistite kupatilo

kupatilo
Ako vam specijalna sredstva za čišćenje kupatila nisu pri ruci, dobro će vam doći pasta za zube. Pasta će dati blistavi sjaj vašem kupatilu. Isto tako, možete da očistite lavabo i kadu. Osim toga, kada čistite pastom za zube, dobijate veliki bonus: uklonićete neprijatan miris iz odvoda.

8. Uklonite dečje crteže sa zidova

deciji-crtezi
Ako je vaše dete u naletu kreativnosti nacrtalo nešto na zidu, uklonite ovo “umetničko delo” uz pomoć paste za zube i krpe. Pasta za zube takođe dobro uklanja tragove mastila od hemijske olovke.

9. Uklonite mrlje od ruža za usne

poljupci-na-kosulji
Istisnite malo paste na mrlju i trljajte energično krpom. Zatim isperite vodom.

10. Uklonite tragove vode sa drvenog nameštaja

mrtva-priroda-staklena-casa-i-vazna-sa-belom-svecom-unutra-na-stolu
Dovoljno je da stavite mokru čašu ili šolju na drveni sto da bi ostao ružan trag od vode. Da biste se oslobodili toga, potrebna vam je meka krpa i pasta za zube.

+ BONUS SAVET +

Pasta za zube je neophodan alat ne samo u kući, već i kao kozmetički proizvod: pored čišćenja zuba, dobro suši bubuljice i smanjuje crvenilo. Međutim, vlasnici osetljive kože moraju biti oprezni sa pastom jer može izazvati iritaciju.

3 thoughts on “Neobični načini da koristite pastu za zube u domaćinstvu

    ako stvarno skida tragove ruža sa košulje, mužu više ne pakujem pastu kad ide na službeni put!

      Ako mu ne spakujes pastu za zube sigurno nijedna nece ni hteti da mu pridje LOL

    […] Svi znamo da je korisna protiv dosadnih groznica ali je veoma delotvorna i protiv još dosadnijih komaraca. Pasta za zube, naročito ona sa velikim količinama peperminta u sebi , blagotvorno će delovati na kožu i umiriti upalu. Samo namažite mesto uboda i svrab će nestati veoma brzo. A za šta se sve može koristiti pasta za zube pogledajte ovde […]

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.