Posted on Category:Sport

Ugovori i plate ex-yu košarkaša u NBA – deo 1

Bogdan Bogdanović (ruki)

Bogdan dolazi u NBA kao najplaćeniji ruki u istoriji (3 godine za 27 milona $). Pojačaće redove vrlo zanimljive ekipe Sakramento Kingsa. Prošle sezone, Vlade Divac se rešio takozvanog “kancera” za ekipu (Demarkus Kazins) i rešio je da ove godine okupi vrlo mladu i potentnu ekipu. Većinu igrača čine novajlije i igrači sa malo iskustva u najboljoj ligi na svetu. Nas najviše zanimaju pozicije 2 i 3, na kojima Bogdan igra. Kingsi na poziciji beka šutera imaju Badi Hilda, igrača druge godine koji je na kraju regularnog dela sezone pokazao da može igra na ozbiljnom nivou, kao i Gereta Templa, sa kojim će se Bogdan najverovatnije boriti za mesto u rotaciji. Na poziciji tri su talentovani Džastin Džekson i Heri Džajls. To je trenutno najranjivije mesto u Kingsima i tu Bogdan može očekivati minute. Biće zanimljivo videti kako će se Bogdan snaći u novoj ulozi u Sakramentu, pošto je do sada u karijeri uglavnom imao lidera u ekipi, a ove godine ga čeka nešto drugačije.

Miloš Teodosić (ruki)

Teo u Kliperse dolazi. Trener je i dalje Dok Rivers, sastav je značajno izmenjen u odnosu na prošlu godinu, otišao je Kris Pol u Hjuston u zamenu za Beverlija, Dekera, Vilijamsa i Herela. Blejk Grifin i Diandre Džordan su i dalje tu. Na poziciji 1 i 2 Teo ima konkurenciju u vidu Ostina Riversa (tatinog sina), Patrika Beverlija i Lua Vilijamsa. Ovde će Teo sigurno dobiti značajnu minutažu, kao i određenu slobodu u napadu koja njemu treba. Stariji Rivers će ga uglavnom uparivati sa Beverlijem i Ostinom Riversom, pošto bi oni mogli da “sakriju” Teodosića u odbrani, što je ujedno i najveći upitnik u igri kapitena reprezentacije Srbije. Jedno je sigurno,a to je da će Klipersi sa Teom biti vrlo interesantni za gledanje. Miloš Teodosić je sklopio ugovor sa ekipom Los Angeles Clippers na 2 godine za 12,3 miliona $.

Nikola Jokić (treća godina)

Denver Nagetsi u ovu sezonu ulaze sa velikim očekivanjima. Napravili su nekoliko značajnih promena u odnosu na prošlu sezonu. Najveća promena je svakako Pol Milisap,kojeg su Nagetsi doveli kao slobodnog agenta.Franšiza iz Kolorada najviše nade polažu u konekciju visokih igrača, Milisapa i Jokića. Sudeći po karakteristikama njh dvojice, čini se da će ova saradnja itekako funkcionisati. Takođe, Nikoli je ovo poslednja godina ruki ugovora, i ako odigra ovu sezonu kako se od njega očekuje, njega čeka ozbiljan dugogodisnji ugovor. Zapad je ove godine veoma jak, ali Denver i dalje očekuje plasman u plej of posle 4 godine, do čega bi trebao da ih vodi mladi Somborac…

Nikola Jokić je 2015. godine potpisa trogodišnji ugovor sa Denver Nuggets za $4 miliona i prosečnom godišnjom platom $1.4 miliona.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.