Posted on Category:Svakodnevica

Glupi zakoni u svetu

10. Steznici obavezni

steznici-da
U Norfolku (u Virdziniji), nijedna zena ne sme da se pojavi na ulici, a da ne nosi steznik. Postojao je i specijalni službenik – inspektor za steznike. Još jedan dobar posao u državnoj službi.

9. Steznici zabranjeni

steznici-ne
U Merivilu (u Misuriju), sa druge strane, nošenje steznika je zabranjeno. U objašnjenju stoji: “Normalnom Američkom muškarcu ne sme se uskratiti zadovoljstvo gledanja zaobljenog, nesputanog ženskog tela.”

8. Nema tajni – nema prevare

princ-čarls
Po britanskim propisima vezanim za regulisanje poreza za 2006. godinu, poreskom službeniku morate da kažete sve što ne želite da on zna. Dobro je što ne postoje slični zakoni za suprugu.

7. A gde je jednakost među polovima?

hitna-pomoć
U Termontonu (u Juti), ženama je zabranjeno da vode ljubav sa muškarcima dok se voze bolničkim kolima. Ako uhvate ženu kako to radi, biće optužena za seksualno zlostavljanje, i njeno ime biće objavljeno u lokalnim novinama. Ništa od ovoga ne važi za muškarce, pa je medicinski brat vrlo popularno zanimanje. Pretpostavljamo.

6. Nema Žikine dinastije u busu u Turskoj

žikina-dinastija
Prikazivanje video filmova u autobusima u Turskoj zakonom je zabranjeno od 1984. godine, a povod za zabranu je nesreća koju je prouzrokovao vozač koji je rukom pokušao da sakrije jednu ljubavnu scenu. Tom prilikom je poginulo 17 putnika. Ali niko nije video ljubavnu scenu, što je mnogo važnije.

5. Homofobija na delu

pas
U Libanu je muškarcima i zvanično dozvoljen seks sa životinjama. Ipak, postoji jedno ograničenje: životinja mora biti ženskog pola. Za seks sa mužjacima može se zaraditi i smrtna kazna. Kako li bi kod njih prošla parada ponosa ili parada zaštitnika prava životinja?

4. Zabranjena golotinja

čarape
U Bozemanu (u Montani), postoji zakon koji zabranjuje svaku seksualnu aktivnost između osoba suprotnog pola u dvorištu kuće, nakon zalaska sunca – ako su goli. Očigledno je da su ljudi koji nose čarape za vreme seksa bezbedni od ovog zakona. A neće se ni prehladiti.

3. Neverstvo se kažnjava

krv-noz
Prema važećem zakonu u Hong Kongu, ženi je dopušteno da ubije nevernog muža kojeg zatekne na delu – ali samo golim rukama, upotreba bilo kakvog oružja strogo je zabranjena. Što se pak tiče muževljeve ljubavnice, nju žena može opravdano ubiti čime god da želi. Što znači da možete da birate od sekire, bejzbol palice, noža, žileta za laganu smrt i sl…

2. Povećanje nataliteta

interventna
U Kuer d’Alenu (u Ajdahu), zakonom su zaštićeni parovi koji vode ljubav u kolima. Policajac ne sme jednostavno da priđe i zakuca na prozor. Ukoliko postoji i najmanja sumnja da se u kolima vodi ljubav, mora da policijskim automobilom stane na pristojnoj udaljenosti, zatrubi tri puta, a onda sačeka otprilike dva minuta pre nego sto priđe kolima. A kod nas te interventna izvlači golog na sred Košutnjaka i pita te za ličnu kartu. Batine se podrazumevaju, kao i kazna.

1. Radi u rudniku, život mu nije lak….

rudar
Najegzotičnije zanimanje na svetu službeno postoji na Guamu, pacifičkom ostrvu u vlasništvu SAD-a. Kako devicama tamo nije dozvoljen brak, postoje stručnjaci defloratori koji djevojke rešavaju nevinosti, naravno, uz novčanu nadoknadu. Iako im posao nije odviše težak i dobro je plaćen, mogućnosti napredovanja u karijeri vrlo su ograničene.

3 thoughts on “Glupi zakoni u svetu

    Ovo kao da su zakoni iz naše Skupštine… 🙂 Palma i Velja Ilić, sigurno bi oni ovo napisali…

    Moracemo da napravimo i neke primere iz našeg zakonodavstva 🙂

    Hoću i ja na Guam

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.